Synforum sessie

In de Synforum Sessie maak je in een dagdeel tijd kennis met de aanpak van Synforum. We nemen je mee op ontdekkingsreis in en rond je eigen gemeente. We laten je data zien én we bevragen je op de betekenis die je daaraan zou kunnen geven. We laten je zien hoe je met data “Lying with statistics” kunt doen én we dagen je uit om je eigen betekeniskader te bepalen.

We werken met het pendelprincipe.

  • We laten je aan de ene kant zien wat eigenlijk de bevolking van je gemeente kenmerkt op demografie, inkomen, opleiding, achtergrond, enz. En waarin je gemeente afwijkt van vergelijkbare gemeenten? SWE laten je in deze Synforum Sessie ook kort zien hoe je deze data kunt lezen, interpreteren en analyseren.
  • Aan de andere kant vragen we je om na te denken wat de beelden uit die data kunnen betekenen. Welke kansen biedt dit beeld? Welke risico’s laat het zien?

Dat doen we zodat je leert dat je data bewust kunt gebruiken om beleid en uitvoering betekenisvol te laten zijn.
De Synforum Sessie kan ook specifiek voor het ruimtelijke of het sociale domein doorlopen worden. Dan zoomen we in op het betreffende domein.

De Synforumsessies vinden plaats in Birkstaete in Soest, Birkstraat 95, Soest. de sessie kost € 195,00 per deelnemer.
Een Synforumsessie kan ook in huis gegeven worden. De kosten bedragen in dat geval € 995,00, ongeacht het aantal deelnemers