kennismakingsbijeenkomst

In de Synforum Sessie maak je in twee uur tijd kennis met de aanpak van Synforum. We nemen je mee op ontdekkingsreis in en rond je eigen gemeente. In de Synforum Sessie maak je kennis met het pendelprincipe. We laten je data zien én we bevragen je op de betekenis die je daaraan zou kunnen geven. We laten je zien hoe je met data “Lying with statistics” kunt doen én we dagen je uit om je eigen betekeniskader te proberen.
We werken met het pendelprincipe. We laten je aan de ene kant zien wat eigenlijk de bevolking van je gemeente kenmerkt op demografie, inkomen, opleiding, achtergrond, enz. En waarin je gemeente afwijkt van vergelijkbare gemeenten? In deze Synforum Sessie laten we je zien hoe je deze data kunt lezen, interpreteren en analyseren. Aan de andere kant vragen we je om na te denken wat dat kan betekenen. Welke kansen biedt dit beeld? Welke risico’s heeft het? Dat doen we opdat data bewust kunt gebruiken om beleid en uitvoering betekenisvol te laten zijn.
De Synforum Sessie kan ook specifiek voor het ruimtelijke of het sociale domein doorlopen worden. Dan zoomen we in op het betreffende domein.